Damsgårdssundet er en del av Bergens historie, med særpreg og identitet.

Området var tidligere et aktivt verfts- og industriområde, men siden begynnelsen av 2000-tallet har mye av de tradisjonelle industriområdene blitt omregulert til bolig og mer moderne næring.

Damsgårdssundet er i dag på god vei til å bli en levende og vital bydel i Bergen, med butikker, kaféer og annet næringsliv.

Fløttmannsplassen like ved broen Småpudden ferdigstilles våren 2018, og beboere i hele området venter spent på hvilke kafeer og restauranter som vil dukke opp her.

To frisører, velværesenter, treningssenter og Rema 1000 har etablert seg i gaten vår, og en ny dagligvarebutikk åpner i det nye 1912-prosjektet når det står ferdig våren/sommeren 2019. I dette bygget kommer det også barnehage, der beboere i 1912 får førsterett til barnehageplass.

Den fine, opplyste havnepromenaden langs sjølinjen er flittig i bruk, og er knyttet sammen med Småpudden over til Møhlenpris, Nygårdsparken og Store Lungegårdsvann. En fin og populær turvei både for gående, syklende og joggende.

I Damsgårdssundet har du byen på andre siden av sundet, og det meste i gangavstand fra der du bor. Bybanen stopper ved Florida og på Danmarksplass, og busser til alle bydeler er lett tilgjengelig bare et par minutter unna.

Kort sagt; Ønsker du kort vei til alt du trenger, er Damsgårdssundet det perfekte sted å bo!

Velkommen til vår nye, spennende bydel!

  • image description
  • image description
  • image description
  • image description
  • image description